Božićna radionica

U susret Božiću

U utorak 13.12. organizirali smo zajedničku likovnu radionicu za roditelje i djecu skupina Mala sunca i Zvončići.

Na inicijativu djece, tema radionice je bila izrada božićnih čestitki i slika od prirodnog i didaktički neoblikovanog materijala. Radionica je uspjela jer se odazvao veliki broj roditelja koji su družeći se sa djecom izrađivali razne predmete i ukrase.

Zvončići i Mala sunca u novom projektu

” Moj prijatelj drvo ” naziv projekta

O životu šume i njezinih stanovnika najviše smo saznali od našeg gosta, lovca i tate Antonija Kovačević. Zanimljivo promatranje i druženje sa raznim prepariranim životinjama, lovačkim stvarima te rogovima raznih životinja potaklo je djecu na brojna zanimljiva pitanja.

Cilj druženja je bio upoznavanje i čuvanje prirodne raznolikosti u našim šumama u jesenskom i zimskom periodu i jedan mali korak u razvijanju ekološke svijesti o važnosti prirode i života uopće.

Sa svojim gostima smo upoznali i mlađe prijatelje u vrtiću.

Pahuljice male kuharice

“Juha od bundave”priča

Ova priča bila je dobar poticaj djeci kako bi sami pokušali napraviti svoju prvu pravu juhu. Lijepu veliku bundevu dobili smo od našeg Patrika.

Radili smo sve po receptu i to: mačak je sjeckao bundevu

  

Vjeverice su mješale ali kako je to opasna radnja ovaj put su to radile tete a djeca su bila pomoć.

Zatim su patkice posolile,

Svi smo dobro smiksali pogledom i dozvolili tetama da dovrše.

Kada smo probali, sve smo pojeli jer nam se jaaaaaaaaako svidjela, tako dobru juhu nije još nitko skuhao. Imali smo i goste na našem ručku, pitaj te ih je li im se svidjela????

 

Na kraju nam nije ostalo ništa samo žuti brkovi.