Prvi nastup dramske skupine

" DJEDOVA POGAČA" otvorila sezonu, Novu kazališnu sezonu  otvorila je dramska skupina " Radosna priča" koju čine odgojitelj/ice našeg vrtića. Predstava je namjenjena djeci predškolske i mlađe školske dobi. Već poznati dramski tekst " Djedove pogače", osvježen i obogačen novim kostimima i scenografijom, koji su izradili sami glumci, prikazan je prvo djeci našeg vrića a potom djeci OŠ.Novska i Jasenovac.      Priča govori o nestašnoj pogači koja odlazi od kuće i upada u razne opasne situacije. Iza ovih čarobnih likova kriju se odgojitelj/ice i to: J.Grgošić, Đ.Kujundžić, D.Abramović, M.Johović, I.Poturica, R.Jurić, K.Ćosić, M.Veble, S.Hajdinović te kostimograf za ovu predstavu K.Šimičić.

FOLKLORNA SKUPINA U RAJIĆU

Na večeri dječjeg folklora Društvo Naša djeca "Osmijeh" Rajić i OŠ. Rajić bili su organizatori DJEČJEG FOLKLORA u subotu, 08.10.2011. u društvenom domu u Rajiću. Uz mnoge dječje folklorne skupine, kao najmlađi sudionici, nastupila je vrtička skupina  " Zečići ". Skupina broji 22 djece u dobi 4 i 5 godini života te je sa svojim izgledom i programom, kojeg je izvela, oduševila mnogobrojnu publiku. Na svom prvom javnom nastupu izvan ustanove (pripremaju se još u petak 14.10. u sklopu TZ grada  i na smotru folklora " Lukovo u Novskoj")  djeca su se predstavila sa dječjim igrama i plesovima obučeni u narodne nošnje koje su sašivene u suradnji sa roditeljima. Uz svoje odgojiteljice S. Hajdinović i N. Kožarić i slikom su zabilježili svom nastup.

U posjeti TROKUTU

Mala Sunca i Zvončići u proizvodnji, Posjet je organiziran u sklopu projekta  "DRVO - moj prijatelj" gdje su se djeca ( starijih skupina) upoznala sa cijelovitim procesom proizvodnje. Vidjeli su kako drvo dolazi u tvornicu kako se velikim strojevima vozi u pilanu kako se i gdje obrađuje. Dojmovi su bili veliki to pokazuju i dječji radovi.