Maskenbal u Novskoj

“Najljepši” u povorci

Ulicama našeg grada u nedjelju prošetala je šarena kolona malih i velikih maškara. Među njima bila su naša djeca iz dječjeg vrtića. U dugačkoj povorci sudjelovalo je sedam odogjnih skupina sa svojim odgojiteljicama i roditeljima. Veliki broj okupljenih novljana imao je priliku uživati u orginalnim i maštovitim kostimima, veselom plesu mažuretkinja sa  zvocima limene glazbe i kiši šarenih konfeta.

Druženje se nastavilo u gradskoj športskoj dvorani gdje su nas uz tople krafne i zvuke glazbe dočekale  nagrade za najljepše maske.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snježne radosti

Ribice ” na snijegu

Tjelesne aktivnosti na snijegu (za neke prvi put) izazvale su različite doživljaje kod djece. U dužem ili kraćem boravku (što zavisi o dobi djece) sva djeca našeg vrtića doživjela su snježni pokrivač. Hodati po snijegu (u punoj opremi) nije bilo nimalo lako ali i ta je prepreka brzo svladana.

 

a onda radosti nije bilo kraja.

 

 

Prevrtanje po mekom snijegu, posebano je veselje, ostavljanje otisaka tijela i spuštanje sanjkama niz naše brdo novi je doživljeni i poticaj “Ribicama” pa i ostalima da ponove i sljedećih dana iste ili nove aktivnosti.

Umorni povratak u toplu sobu na ručak bio je jako spor.