Uz Uskrsno vrijeme

Novi proljetni sadržaji

U predvorju vrtića uz proljetno Uskrsnu dekoraciji, odgojitelji su osmislili  a zajeno s djecom i izradili kutić za igru.

 

Kutić je jako izazovan i privlači pozornost  i kontinuirani boravak svih vrtičkih skupina. U kutiću su razne društvene i manipulativne igre.

 

Svjetski dan pripovijedanja

Pripovijedanje

Danas (srijeda), 20. ožujka, obilježava se Svjetski dan pripovijedanja. Riječ je o globalnoj proslavi umijeća usmenoga pripovijedanja, a slavi se svake godine na proljetni ekvinocij. Toga dana ljudi diljem svijeta pripovijedaju i slušaju priče na brojnim jezicima i na brojnim mjestima, tijekom dana i noći. Sudionici dijele svoje priče i nadahnuća, učeći jedni od drugih i stvarajući međusobne kontakte.Ova međunarodna manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju svake godine se u dogovoru sa sudionicima, odabire tematski okvir priča s kojima se proslavlja ovaj dan.

U Hrvatskoj po četvri put ali u našem vrtiću prvi put obilježili smo Svjetski dan pripovijedanja. U Gradskoj knjižnici pripovijedanje je organizirano sa djecom starije skupine Balončići i sa odgajateljima.