Završena humanitarna akcija

Pomozimo djeci Konga

Humanitarnu akciju pod nazivom ” Djeci Konga” uspješno smo završili a sakupljenu
novčanu pomoć predali časnim sestrama u našem samostanu. Akciji su se odazvali svi roditelji i djelatnici našeg vrtića. Sakupljajući ovu pomoć mislili smo na one kojima je ona zaista najpotrebnija. Uz iskrene riječi zahvale od strane časnih sestara a uz slatkiše i sok, za djecu koja su ih posjetila sa prigodnom pjesmicom, pozdravili smo se uz iskrene i dobre želje uz nastupajuće Božićne blagdane.

IMG_1170 (Small) IMG_1171 (Small) IMG_1172 (Small) IMG_1173 (Small) IMG_1174 (Small)

 

Projekt ” Sigurno do vrtića “

Krijesnice i Pahuljice nosioci akcije

U suradnji sa AZOO i udrugom Sigurna cesta edukacija za ovaj projekt otpočela je još prošle pedagoške godine. Nositelji projekta, izabrani kao predstavnici županije,su odgojiteljice našeg vrtića Renata Jurić i Jadranka Grgošić koje će svoj program, kao edukatori prezentirati u svim vrtićima koji za to budu zainteresirani.
Cilj projekta je naučiti djecu i senzibilizirati roditelje o važnosti korištenja zaštite pri vožnji i ponašanju u prometu.
Za dobru realizaciju projekta uključili smo sve čimbenike koji nam svojim znanjima i aktivnostima mogu pomoći a to su prometna policija, HAK, lokalna zajednica, mediji itd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Humanitarna akcija

Djeca – djeci Republike Konga

Humanitarna akcija u koju su se uključila i djeca našeg vrtića izazvala je veliko divljenje i pozorno slušanje časnih sestara koje dolaze iz te daleke zemlje. Prva različitost koja je plijenila pozornost je boja kože. Na vrlo primjeren način, pjesmom i slikom, časne sestre su nam predstavile svoju zemlju i pokazale kako i ta mala djeca koja žive u Kongu jako teško ostvaruju svoja osnovna prava za hranom, igrom i oblačenjem. Zato smo odlučili pomoći im našim skromnim prilozima.

IMG_1121 (Small)  IMG_1123 (Small)  IMG_1124 (Small)IMG_1125 (Small)