BICIKLIJADA ZA PRAZNIK RADA

Turistička zajednica Grada Novske poziva sve građane 01. svibnja u 10 sati na sudjelovanje u maloj biciklijadi iz centra grada do Novljanskog jezera gdje će biti održane tradicionalne igre i  besplatni grah uz rasplesane note tamburaškog sastava „Ambar“.

Tokom cijelog dana vozit će turistički vlakić na relaciji centar-jezero-centar, a uz sva događanja bit će u ponudi vožnja motornim čamcem, kanuima, odbojka na pijesku te mnogi drugi sportski i zabavni sadržaji (možete ponijeti i svoje rekvizite za sport u prirodi).

Pozivaju sve na veliku proslavu u prirodi i na svježem zraku te na uživanje u programu kojim će se, uz obilježavanje 20-te godišnjice VRA "Bljesak", obilježiti i početak „LJETA U NOVSKOJ“ i otvaranje Novljanskog jezera.

 

POSJET ŠKOLI

Odgojne skupine „Bubamare“, „Ribice“ i „Žabice“ posjetile su osnovnu školu gdje su ih dočekale učiteljice i učenici koji su za njih pripremili kratke igrokaze i pjesmice. Djeca su imala priliku sjediti u školskim klupama i upoznati prostor škole.  Cilj posjeta bio je približiti djeci školu kao sigurno mjesto u kojem se događaju zanimljive aktivnosti, mjesto učenja, igre i smijeha i na taj način im olakšati prelazak iz škole u vrtić.

GLAZBENA RADIONICA

Na kreativnoj radionici roditelji starije jasličke skupine „Zečići“ s odgojiteljima su izrađivali „glazbene instrumente“ za glazbeni centar. U ugodnoj, opuštenoj i veseloj atmosferi roditelji su pokazali mnogo kreativnosti i maštovitosti. Kao rezultat zajedničkog rada nastali su unikatni „glazbeni instrumenti“ koji će djeci biti poticaj za raznovrsne glazbene igre kao i za aktivnosti istraživanja zvukova.