VJERSKI ODGOJ

27.10.2015. skupina “Štrumfovi” posjetila je župnu crkvu sv. Luke evanđeliste u Novskoj. Budući da je vjerski odgoj sastavni dio života i rada u ovoj skupini, odlaskom u -KUĆU BOŽJU- osjetili smo ljepotu tišine i mira, te prijateljski odnos kapelana Žarka koji je bio naš domaćin. U vrijeme blagdana SVIH SVETIH, željeli smo saznati tko su bili sveci, kako su živjeli na zemlji, kako se postaje svet…? Sve nam je objasnio kapelan Žarko, kako treba biti dobar, pomagati drugima, činiti dobra djela….. To je ujedno poziv svima nama da prolazeći kroz život činimo dobra djela.

Odgojiteljice: Kata Baić i Ljerka Vidaković

DANI JABUKE U SKUPINAMA “BUBAMARE”, “PATKICE” I “TRATINČICE”

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti povodom dana jabuka u našoj ustanovi bila je i priprema kolača od jabuka u skupinama “Bubamare” i “Patkice”. Uz malu pomoć odgojitelja djeca su ribala jabuke, mijesila prhko tijesto i sve to pripremila za pečenje. Gotovim kolačima djeca su se počastila poslije odmora, te su ih ponudili na degustaciju i roditeljima. U jasličkoj skupini “Tratinčice” djeca su se uz pjesmice i priče i likovno izražavala temperama i plutenim čepovima. Tako je nastalo jedno drvo puno crvenih jabuka.

OBILJEŽAVANJE MJESECA KNJIGE

Skupine “Štrumfovi” i “Pčelice” sa svojim odgajateljima realizirali su planirane zadaće odlaska u gradsku knjižnicu povodom obilježavanja mjeseca knjige i učlanjenja skupina. Cilj je upoznati se s knjižnim fondom i slikovnicama njihovog uzrasta. Posudili su enciklopedije i slikovnice vezane za planirane aktivnosti. Kroz knjižnicu su djecu i odgajatelje provele knjižničrke Marija i Sanja. Djeca su se upoznala i sa slikovnicama u 3D tehnici koje se gledaju posebnim naočalama. Najveću radost izazvalo je dizalo s kojim su se djeca provozala. Vratili su se s puno doživljaja u vrtić po lijepom jesenskom danu promatrajući lišće koje pada nošeno vjetrom.