„RASTIMO ZAJEDNO”

PROGRAM RADIONICA ZA RODITELJE NAJMLAĐE DJECE

Program «Rastimo zajedno» provodi se od 2008. godine s roditeljima najmlađe djece širom Hrvatske i dio je šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu «Prve tri su najvažnije».

Program se provodi jer:
… danas znamo da su prve godine života osobito važne za razvoj svakog ljudskog bića. Tada se postavljaju temelji cjelokupnog razvoja i životnih mogućnosti i prilika.

… danas znamo da su u prvim godinama djetetova života roditelji osobito važni. Oni su ti koji zadovoljavaju temeljne potrebe djeteta, pružaju emocionalnu toplinu i usmjeravaju djetetovo učenje i razvoj.

… roditelji imaju pravo na podršku u ispunjavanju svojih roditeljskih odgovornosti.
U današnje vrijeme kada se susreću s mnoštvom poruka o poželjnom načinu podizanja djece, roditelji često imaju pitanja i nedoumice, primjerice: Postupam li dobro? Što mojem djetetu zaista treba? Činim li dovoljno? Kako raditi ono što je najbolje za dijete, a pri tome ne zanemariti sebe?

Roditelj najbolje poznaje svoje dijete i sebe, a iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla. Nitko ne zna sam sve odgovore na sva pitanja!

Radionice za roditelje u sklopu Programa omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.

• Predavanjima i vježbama stječu se znanja i vještine koje roditeljima koriste u odnosu s djetetom.
• Razgovorom se izmjenjuju iskustva o rješavanju problema s djetetom.
• Druženjem se postaje sigurniji, samopouzdaniji i zadovoljniji.
Program je namijenjen roditeljima djece do 4 godine starosti.

Čini ga 11 radionica koje su se odvijale u prostoru našeg Vrtića u poslijepodnevnim satima, dinamikom jedanput tjedno.

Voditeljice programa su: Neda Kožarić, odgojiteljica
Ana Kovačević, odgojiteljica
Đurđica Kujundžić, odgojiteljica
Radionice su za roditelje besplatne.

Zainteresirani roditelji se mogu prijaviti za sudjelovanje u programu i/ili dobiti dodatne informacije u tajništvu vrtića.

Pogledajte više na stranici UNICEF-a