Tjelesni rast i zdravlje djece

Posebna pažnja provoditi će se u svim odgojnim skupinama u procesu njege, adaptacije, individualnog pristupa te odgoja i obrazovanja.

Kako svake, tako i ove godine ćemo s roditeljima vršiti pripreme. Kod samog upisa u vrtić i jaslice roditelj ispunjava tiskani materijal sa svim osnovnim podacima o djetetu.

BITNA ZADAĆA:  Djelovati na poboljšanju uvjeta za zadovoljavanje individualnih potreba djece vodeći računa o unapređivanju i očuvanju njihovog zdravlja i tjelesnog razvoja

Unapređivanje prehrane :

–   uvođenje samostalnog uzimanja hrane po potrebi djeteta
–   osigurati konzumiranje vode tijekom cijeloga dana u sobi dnevnog boravka
–   pratiti i mijenjati jelovnike za zdravu prehranu djece

Unapređivanje odmora :

–   mogućnost odabira načina odmaranja
–   mogućnost odabira dužine trajanja odmora
–   prozračenost prostora

Razvoj djece od 1. do 2. god.

ROĐENDANI U VRTIĆU

celebrating birthdays

Poštovani roditelji, u skladu sa standardima i propisima zdrave prehrane jasličke i predškolske djece zabranjeno je unositi torte, kolače i ostale hranjive pripravke bez valjane deklaracije, roka trajanja i uvjeta transporta. Stoga, priključujemo se mnogim drugim dječjim vrtićima u našoj državi koji slave „zdrave“ rođendane.

Kakvi su to zdravi rođendani?

Prvenstveno mislimo na svježe i suho voće. Djeca od voća mogu raditi ražnjiće i time se zabavljati. Također uz odgajatelja mogu napraviti svoju voćnu tortu,voćnu salatu, kao i prirodne voćne sokove i pokazati svoju kreativnost. Ako potičete zdravi život počastite skupinu svoga djeteta sa svježom limunadom, omogućite djeci da sami naprave limunadu…

Želite li svjećice i tortu?

Evo nekoliko ideja. Tortu možete napraviti od kutija i krep papira, ukrasiti s mnogim oblicima i bojama, a unutra staviti grickalice i voće. Iznenadite vaše dijete, budite kreativni a opet naglasite zdravu prehranu.

d4efe8f21688842aff2f873a94c097e013-06-02-torta-za-doru-1

 

 

 

 

 

Ako želite pravu tortu, dopuštena je konzumacija sladoledne torte ali sa valjanom deklaracijom, rokom trajanja i uvjetima transporta.