logo radost
Eleonora

Eleonora


UPUTE ZA SPRIJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 NAMJENJENE RODITELJIMA DJECE DJEČJEG VRTIĆA „RADOST“ NOVSKA; UPUTE PREUZETE OD HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNOG ZDRAVSTVA I MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA, Zagreb, 24.08.2020.


Rad u dječjem vrtiću u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštivanje ovih uputa, smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće.


VAŽNO JE DA RODITELJI BUDU UPOZNATI SA UPUTAMA, A POSEBNO O:
• da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tj temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
• da ne dovode dijete u vrtić ako ono ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tj temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
• u slučaju da djetetu curi nos, kašlje ili kiše a roditelj navodi kako se radi o alergiji, roditelj je dužan odgojitelju i/ili zdravstvenoj voditeljici dostaviti potvrdu ili nalaz koji pokazuje kako je dijete alergično te kako nije zarazno


HIGIJENA RUKU. Roditelj će poticati stvaranje rutine pranja ruku djece. Ruke se peru toplom vodom i sapunom. Djeci se ne preporučuje dezinficirati ruke brzosušećim alkoholnim dezinficijensima.


ORGANIZACIJA PROSTORA. Roditelj/skrbnik dovodi dijete u vrtić do garderobe djetetove skupine. Roditelj ne ulazi u sobe dnevnog boravka, odnosno u prostore gdje borave djeca.


ULAZAK I IZLAZAK IZ VRTIĆA. Ustanova vodi evidenciju o ulasku ovlaštenih/neovlaštenih osoba/djece u vrtiće.


• ovlaštene osobe za ulazak u vrtiće jesu upisana djeca, jedan roditelj/pratnja djetetu, djelatnici vrtića, ostali kojima je unaprijed dozvoljen ulazak
• neovlaštene osobe za ulazak u vrtiće jesu drugi roditelj/pratnja djetetu, braća i/ili sestre upisane djece, drugo osoblje koje nije nužno za rad ustanove
Ovlaštena osoba ulazi u vrtić sa maskom (odrasla osoba) te na ulazu dezinficira ruke, drži razmak od drugih roditelja, djelatnika i odgojitelja barem 1,5m a poželjno 2m.
Preporučuje se da se ovlaštena osoba ne zadržava u prostorima vrtića duže od 15 minuta, osim ako nije drugačije dogovoreno ili organizirano.


MASKE ZA LICE. Svaka osoba koja ulazi u prostore vrtića mora imati masku za lice.
NEOPHODNO JE DA SE MASKE NOSE NA ISPRAVAN NAČIN.


MJERENJE TEMPERATURE I PRAĆENJE SIMPTOMA. DJECA. Roditelji su dužni svakodnevno mjeriti tjelesnu temperaturu djeteta te upisivati u evidencijsku knjigu. U slučaju pojave bilo kakvih simptoma u djece roditelj ne smije dovoditi dijete u vrtiće, već se javljaju ravnatelju ustanove ili odgojitelju skupine i izabranom liječniku/pedijatru.


SUMNJA NA COVID-19. Znakovi koji upućuju na moguću zarazu:
• povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom >37,2)
• simptomi respiratorne bolesti – kašalj, grlobolje, poteškoće disanja
• gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje, bol u trbuhu)
Djeca sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u vrtiće.


POSTUPANJE U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU.
• djelatnik/dijete ostaje kod kuće, javlja se telefonom izabranom liječniku/pedijatru; o navedenom roditelj ili djelatnik obavještava ustanovu
• ako se simptomi pojave tijekom boravka u ustanovi, dijete se izolira iz skupine do pojave roditelj, a djelatnik odmah napušta ustanovu


BROJ NADLEŽNOG EPIDEMIOLOGA: dr. Starčević 098 293 576

Četvrtak, 20 Kolovoz 2020 07:44

Jednostavna nabava Električne energije

Sukladno Pravilniku o provedbi postupka jednostavne nabave Dječji vrtić „Radost“ Novska objavljuje poziv za dostavu ponuda za nabavu Električne energije.

DOKUMENTACIJU PREUZMITE: OVDJE

Četvrtak, 02 Srpanj 2020 09:36

SRETNO U ŠKOLI

Djeca skupina "Štrumpfovi" i "Sovice" veselom priredbom oprostili su se od svojih prijatelja koji odlaze u školu.

Priredeba je unatoč kiši i vjetru održana u dvorištu vrtića. Roditelje i sve okupljene pozdravili su zanimljivom recitacijom, a zatim su uslijedili igrokazi, pjesme i plesovi. 

Nakon priredbe zabava je nastavljena uz igru, veselu glazbu i slatkiše.

Veliko hvala roditeljima na suradnji tijekom ove pedagoške godine, a našim đacima prvacima sretno u školi.

Srijeda, 01 Srpanj 2020 08:27

REZULTATI UPISA DJECE U VRTIĆ

Poštovani roditelji,

rezultate upisa možete preuzeti OVDJE.

VAŽNA OBAVIJEST:

Roditeljski sastanak za novoprimljenu djecu će se održati 8.7.2020. u 17 sati u dvorani centralnog vrtića.

Zbog aktualne situacije sa Korona virusom molimo Vas da na roditeljski sastanak dođe samo jedan roditelj.

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas kako će se u ponedjeljak 1.6.2020. godine otvoriti sve izdvojene organizacijske jedinice Dječjeg vrtića "Radost" Novska.

Uzevši u obzir kako zbog pandemije Korona virusa vrtić nije radio u punom kapacitetu molimo Vas da nam se javite ukoliko će Vaše dijete pohađati vrtić u svrhu organizacije rada kuhinje i narudžbe namirnica za kuhinju.

Napominjemo ukoliko Vaše dijete neće pohađati vrtić do rujna, za mjesec lipanj niste dužni donositi ispričnice niti druga opravdanja, a za srpanj i kolovoz se svakako piše godišnji odmor.

Srijeda, 06 Svibanj 2020 08:26

DONACIJA HNS-a VRTIĆU

Proljeće je godišnje doba u kojem provodimo mnogo ekoloških aktivnosti i brinemo se o okolišu. Kako nam je bio Dan planeta Zemlje i uskoro nam dolazi Svjetski dan zaštite okoliša, Hrvatska narodna stranka je našem vrtiću donirala 10 sadnica voćki i nekoliko vrsta sadnica cvijeća.

Kako kažu predsjednica Jelena Tahiri i dopredsjednica Marija Bilman, cilj ove donacije je osvjestiti djecu o biološkoj ranolikosti, njenoj važnosti te kako bi djeca mogla vidjeti kako nastaje plod na biljci.

Naš vrtić već nekoliko godine ima status Ekoškole odnosno Eko vrtića, te nam ovakve proljetne donacije uvelike pomažu u provođenju ovog velikog i hvale vrijednog programa.

Utorak, 05 Svibanj 2020 08:52

UPISI DJECE U VRTIĆ I PREDŠKOLU

Sve potrebne informacije za upis djece u vrtić i program predškole možete potražiti u kategoriji OBAVIJEST O UPISU na našoj web stranici ili klikom na sljedeći URL http://www.radost-novska.hr/index.php/upis-i-ispis-djece/obavijest-o-upisu

Stranica 1 od 14

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Ždralović
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

© 2020 Dječji vrtić RADOST