logo radost
Srijeda, 17 Travanj 2019 11:44

AKCIJA "PRUŽI MI RUKU"

Napisao/la

Djećji vrtić "Radost" Novska je podržao akciju "Pruži mi ruku" za opremanje Malog rehabilitacijskog centra Osnovne škole Novska. Odgojiteljice, djeca i roditelji su ukrašavali pisanice i izrađivali šarolike uskrsne ukrase i dekoracije.

15.4. smo izrađeno prodavali na središnjem gradskom trgu te u područnom objektu a 16.4. u centralnom objektu našeg vrtića. Nadamo se da će prikupljena donacija biti barem mala pomoć za lakše uključivanje korisnika centra u aktivnosti svakodnevnog života.

Srijeda, 17 Travanj 2019 10:56

ZELENA ČISTKA

Napisao/la

Prvi pokret Zelene čistke u našoj državi održao se 12. travnja 2012. godine u organizaciji Udruge Žmergo iz Opatije.

Kao i svake godine naš vrtić sudjeluje u ovoj akciji.

Uzevši u obzir kako su naša djeca mala i njihova sigurnost je na prvom mjestu, uvijek ostajemo u krugu našeg dvorišta ali svakako obilježimo taj dan.

Tjedan prije djelatnici vrtića su uredili cvjetnjake u koje su djeca sa svojim odgojiteljima posadili cvijeće. Osim sadnje cvijeća vršilo se uređenje vrta a još nas čeka i začinski vrt.

Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 10:02

USKRŠNJA RADIONICA SKUPINE ''BUBAMARE''

Napisao/la

U utorak i četvrtak, djeca i roditelji skupine ''Bubamare'' su se sa svojim odgojiteljima, okupili  na uskrsnim radionicama gdje su ukršavali pisanice, izrađivali košarice, zečiće i čestitke. Radionice su protekle u odličnom raspoloženju i roditelji su predložili da dio radova doniraju za humanitarni prodajni štand za Mali rehabilitacijski centar.

Četvrtak, 11 Travanj 2019 07:41

POČETAK UREĐENJA VRTIĆKOG DVORIŠTA

Napisao/la

Nakon dovršetka energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića, postojala je potreba uređenja dvorišta vrtića.

U posljednje dvije godine naš vrtić je osvojio zavidne rezultate na natječaju Najljepši školski vrtovi. Kako svake tako i ove godine, proljeće je u znaku vrtlarenja, preuređivanja i sadnje.

9.4.2019. organiziran je RADNI AKTIV, djelatnici vrtića su uklonili gume te postavili nove okvire cvijetnjaka od stare cigle.

Srijeda, 10 Travanj 2019 12:40

JAVLJANJE U SLOVENIJU IZ GRADSKE VIJEĆNICE

Napisao/la

Pri projektu Say hello to the world skupina Štrumpfovi održali su javljanje iz Gradske vijećnice u vrtić Oton Župančić iz Ljubljane.

Ovo javljanje spada u aktivnosti 4. prsta a djeca su se predstavila sa aplikacijama znamenitosti grada Novske. Osim aplikacija recitirali su Priča o najljepšem gradu te otpjevali poznatu pjesmicu Novska je moj grad.

Tijekom javljanja sudjelovali su gradonačenik grada i zamjenica gradonačenika. Gradonačelnik je pozdravio djecu iz Ljubljane, uputio nekoliko informacija o gradu te ih pozvao da posjete grad Novsku.

Srijeda, 10 Travanj 2019 06:25

PRIPREME ZA AKCIJU "PRUŽI MI RUKU"

Napisao/la

Dana 15. i 16. travnja održava se humanitarna prodaja u gradu Novska i vrtiću, odnosno akcija Pruži mi ruku; #pružimiruku.

Tema ove akcije će biti 100 000 jaja za 100 000 osmijeha a cilj nam je sakupiti novac za opremanje Malog rehabilitacijskog centra u Novskoj.

Kako svi tako i područni vrtić se priprema za humanitarnu prodaju.

Osim izrade uskršnjih ukrasa za prodaju, vrtić krase i mnoge druge dekoracije koje nagovještaju proljetne dane.

Petak, 05 Travanj 2019 10:33

ŠTRUMPFOVI KAO TURISTI

Napisao/la

Kako bi što bolje upoznali grad i njegove znamenitosti  "Štrumpfovi" su odlučili postati turisti u gradu Novskoj. Ideja je proizašla iz projekta "Say hello to the world" kojemu je cilj povezati djecu diljem svijeta, a gdje više možemo saznati o gradu nego u Turističkoj zajednici grada. Djelatnice turističkog ureda su nas upoznale sa aktivnostima koje organiziraju, znamentostima te informacijama koje su obilježile povijest našeg grada.

Tako smo saznali da se Novska nekada spominjala kao Belina. U vrijeme kada su dolazili turci na području grada se nalazila utvrda koja se zvala Novi grad po kojoj je grad dobio današnje ime. Važno je spomenuti i devastirani hotel Knopp, začetnik kino projekcije, knjižnice sa čitaonicom te vatrogasnog društva u gradu, koji i dan danas djeluju samo na drugim lokacijama. Naime, hotel je izgradila obitelj Knopp iz Osijeka po kojoj je hotel dobio ime. Puž Ogrc je okamina koja je pronađena samo na našem području a ostatak je iz Panonskog mora.

Nakon zanimljivog razgovora obišli smo nekoliko značajnih lokacija u gradu. Pri povratku u vrtić oformili smo turističku agenciju u sobi dnevnog boravka u kojoj se izmjenjuju turistički vodiči i ostalu djecu poučavaju o gradu Novska.

Četvrtak, 04 Travanj 2019 10:14

USKRSNA RADIONICA SKUPINE ''PUŽIĆI''

Napisao/la

Dana 3.4. u 16 i 30 sati održana je uskrsna radionica s roditeljima skupine ''Pužići''. Sve nastale rukotvorine roditelji daruju za humanitarni štand koji će se održati u našem vrtiću za Mali rehabilitacijski centar. 

Srijeda, 03 Travanj 2019 12:12

OTVORENJE EDUKATIVNE STAZE

Napisao/la

Kako i ove godine mješovita vrtička skupina "Patkice" zajedno sa svojim odgojiteljima sudjeluju u projektu Ekoškola "Veliki lov na biljke", odlučili su kroz korake projekta obogatiti dvorište vrtića.

Naime, projekt "Veliki lov na biljke" je započeo školske godine 2016.-2017. Organizatori projekta su Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš i Toyota Motor Europe zajedno s The Royal Botanic Gardens, te nacionalnim koordinatorima programa Ekoškole u zemljama sudionicama. Projekt je usredotočen na biološku raznolikost s posebnim naglaskom na biljkama i njima pridruženim vrstama. Veliki lov na biljke namjenjen je djeci u dobi od 5 do 11 godina, a glavni cilj projekta je obrazovati djecu o biološkoj raznolikosti, njenoj važnosti, te ih poticati na pozitivno djelovanje.

Kroz pet koraka "Patkice" su ispunile sve svoje dužnosti i naučile što je to biološka raznolikost i koje se biljke nalaze u dvorištu vrtića. Tijekom koraka obogatili su dvorište sa edukativnom stazom koja je kruna svih aktivnosti u projektu a cilj svake je prikazati biljnu raznolikost u našem okruženju. Drveno postolje koje je izrađeno u drvnoj industriji MMM-Vukelić d.o.o. ima mogućnost postavljanja dviju edukativnih kartica A4 formata. U dvorištu je postavljeno 11 postolja koje obuhvaćaju skoro sve biljne vrste.

Dana 3.4.2019. postavljene su sve edukativne kartice te uz eko recitacije i pokoju priču svečano je otvorena edukativna staza.

Cilj projekta je povećanje energetske učinkovitosti zgrade, što za posljedicu ima uštedu energije za 87%, te smanjenje emisije CO2.

Osim financijskih ušteda provedbom ovih mjera djeca i zaposlenici će povećati kvalitetu boravka i rada u našem vrtiću. Provedbom navedenih mjera biti će postignuta energetska efikasnost zgrade energetskog razreda A i B.

Nositelj projekta je Dječji vrtić "Radost" Novska a partner u projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izvođač je građevinski obrt Big Boys Gradnja uz projektantski i stručni nadzor TENZOR d.o.o.

Stranica 1 od 12

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Ždralović
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

© 2018 Dječji vrtić RADOST