logo radost
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2022 18:41

''PUŽIĆI'' U FRIZERSKOM SALONU

Napisao/la

Djeca iz skupine ''Pužići'' prošli tjedan su bila u posjeti frizerskom salonu ''Leo''. Nakon razgovora o tome kakvo je zanimanje frizer, djeca su uz pomoć frizerki gđe Marijane i gđe Đurđice dobila nove frizure: djevojčice pletenice, a dječaci munje. Ovaj posjet je jako oduševio djecu pa se u u skupini kriju budući frizeri i frizerke.

Srijeda, 18 Svibanj 2022 12:38

Međunarodni dan muzeja

Napisao/la

Djeca skupine “Zečići“ i njihove odgojiteljice Antonela Krišto i Snježana Hajdinović povodom Međunarodnog dana muzeja posjetili su Muzejsku zavičajnu zbirku Grada Novske - zbirku Sajko. Djeca su se upoznala sa starim predmetima, od arheologije, gospodarskog razvitka, prometa, svakodnevnog života, crkvenih predmeta, razglednica i fotografija, vatrogasne opreme, starog oružja i opreme do Domovinskog rata. Muzejom nas je proveo gospodin Željko Sajko, sin kolekcionara Živka Sajka.

Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 10:53

UPIS U PROGRAM PREDŠKOLE ZA PED. GOD. 2022./2023.

Napisao/la

Poštovani roditelji.

Obavijest o upisu djece u program predškole za pedagošku godinu 2022./2023. možete preuzeti OVDJE.

Zahtjev za upis možete preuzeti OVDJE.

Petak, 06 Svibanj 2022 12:06

SVJETSKI DAN PLESA

Napisao/la

29.04. ove godine u gradskom parku obilježili smo Svjetski dan plesa. Nosioc projekta je bila Osnovna škola Novska, a uz nas sudjelovale su i sve odgojno obrazovne ustanove. Naši mališani su vrijedno vježbali i pokazali svima zavidno znanje plesnih koraka.

Utorak, 03 Svibanj 2022 17:13

“Say hello to the world“

Napisao/la

Djeca skupine “Zečići“ iz Izdvojene organizacijske jedinice “Stribor“ sudjeluju u međunarodnom projektu “Say hello to the world“. Glavni cilj ovog projekta je povezivanje djece po cijelom svijetu. Projekt se sastoji od 5 tema. Skupina “Zečići“ i njihove odgojiteljice Antonela i Snježana svome partner vrtiću iz Slovenije iz mjesta Središće na Dravi odradili su 4. temu: “Ja i moj grad“. Preko video javljanja Novsku su predstavili u suvremenom i tradicijskom ruhu. Prijatelje iz Slovenije upoznali su sa gradskim ustanovama, zastavom grada Novske, dječjim nošnjama i tradicijskim dječjim igrama našeg kraja. Za kraj su djeca prijateljima otpjevala pjesmu “Novska je moj grad“.

Povodom obilježavanja 50 godina stvaralaštva književnica i učiteljica Jasna Popović Poje objavila je knjigu “Izbor poezije i proze za djecu“. Ovom prigodom darovala je primjer knjige vrtiću, a mi joj se zahvaljujemo i želimo puno uspjeha u daljnjem pisanju.

Petak, 15 Travanj 2022 07:47

ČESTITKA ZA USKRS

Napisao/la
Nedjelja, 03 Travanj 2022 14:27

Mali planinari

Napisao/la

U utorak, 29. ožujka, djeca iz centralnog objekta boravila su na našem Novljanskom jezeru. Nakon okupljanja u vrtiću, skupine “Točkice“, “Bubamare“, “Pužići“ i “Krijesnice“ krenule su pješačiti do jezera. Prolazeći kroz grad ponovili su prometna pravila sa starijom djecom što je ujedno bila prilika za mlađu djecu da ih usvoje. Dolaskom do šume započinju pravila boravka u prirodi koja su dan ranije ponovili sa skupinom koja je duže u projektu, a sada je bila demonstrator mlađoj djeci koja su prvi puta krenula s njima u prirodu. Putem su promatrali i opisivali markacije (planinarske oznake) i što one znače, uočavale su biljke koje su procvjetale: “Bijela šumarica“, “Zlatice“, “Ljekoviti plućnjak“.... Naučili su da nisu sve biljke “dobre“ - da ima i otrvovnih koje ne smijemo dirati! Najzanimljiviji trenutci su prelasci preko mnogih mostića koji su napravljeni preko potočića Novljančica. Dolaskom na jezero djeca su se okrijepila vodom, sendvičima i voćem, te su započeli razne aktivnsti. Promatrali su žabice kako plivaju, slušali su pjev ptica, gledali gliste i razne bubice. Sve su to djeca izrazila modeliranjem plastelinom, crtanjem drvenim bojicama, kredama u boji. Dječaci su nakon kraćeg odmora zaigrali nogomet, a sva djeca su posjetila oba igrališta na jezeru. Nakon još jedne okrijepe vodom i keksima, puni energije i doživljaja krenuli su nazad prema vrtiću do kojeg su uspješno stigli do 15 sati. Čestitamo svoj djeci skupina “Krijesnice“, “Pužići“ i “Bubamare“ na uspješno prehodanih 11 kilometara, a skupini “Točkice“ na prehodanih 5 kilometara.

Četvrtak, 31 Ožujak 2022 19:02

Nogometni trening u vrtiću

Napisao/la

Centralnom objekt “Radost“ i Izdvojenu organizacijsku jedinicu “Stribor“ posjetio je nogometni trener N.K. “Libertas“ Dubravko Josipović. Uz nogometni trening djeci je približio sportske aktivnosti kako bi u djeci probudio interes za sport.

Nedjelja, 27 Ožujak 2022 14:52

Klaun Čupko u vrtiću

Napisao/la

Sve objekte našeg vrtića posjetio je naš prijatelj, Klaun Čupko koji već godinama dolazi u naš vrtić. Djeca su ga dočekala sa uzbuđenjem i pjevajući njegove pjesme, a Čupko ih je, za sudjelovanje u predstavi, nagradio svojim CD-om s pjesmama.

Stranica 1 od 45

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika prof.
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Marijan, bacc. ms.
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

LOGOPEDINJA
Monika Karlović, mag. log.
logoped@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

- Izjava o pristupačnosti