logo radost
Tina Perše

Tina Perše

Petak, 31 Srpanj 2020 20:34

Slikanje na prozirnoj foliji

Topli ljetni dani odlična su prilika za što duži boravak na svježem zraku. Uz ostale zabavne aktivnosti na dvorištu, naši su vrtićanci imali priliku slikati temperom po prozirnoj foliji. Ovom aktivnošću, dok djeca istražuju mogućnosti tempere na foliji, potiče se i razvoj koordinacije pokreta ruke u stojećem položaju. Kako smo se svi zajedno zabavili i što smo sve naslikali pogledajte u galeriji.

Utorak, 02 Lipanj 2020 15:50

Sretan rođendan vrtiću

U ponedjeljak, 1.6.2020. obilježili smo Dan vrtića i i 45 godina rada. Kako ove godine zbog situacije sa virusom COVID-19 nije bilo moguće organizirati priredbu i oproštaj od djece školaraca kao svake godine do sada, u našim objektima pjesmom i plesom interno sm obilježili ovaj dan.

Petak, 15 Svibanj 2020 14:15

“Kockice“ vježbaju finu motoriku

Skupina “Kockice“ jedna je od najmlađih skupina u vrtiću, pa djeca iz ove skupine moraju puno vježbati svoje prste i ruke kako bi se kod njih razvila fina motorika i kako bi kasnije, kada budu stariji, lakše pisali, crtali, bojali i obavljali razne životne aktivnosti. Fina motorika razvija se kod djece kroz razne stvaralačke i životno - praktične aktivnosti, a odgojiteljice iz skupine “Kockice“ odabrale su sljedeće:

1. Provlačenje špage kroz rupice

2. Povlačenje linija od točke do točke iste boje

3. Nizanje perlica na špagu

4. Provlačenje slamki kroz papirnati tuljak

5. Modeliranje plastelinom

Kako se se “Kockice“ snašle o ovim aktivnostima pogledajte u foto-galeriji.

Skupina “Šapice“ i dalje nastavlja sa aktivnostima i održavanjem komunikacije virtualnim putem i u tome nas od prvoga dana podržavaju i aktivno sudjeluju kako djeca tako i roditelji. Među mnogim i brojnim aktivnostima izdvojit ćemo neke koje su djeci bile jako zanimljive i gdje su djeca mogla pokazati svoju maštovitost i kreativnost. Tako smo imali i jedan sasvim drugačiji zadatak od prijašnjih, a vezan je uz obilježavanje Međunarodnog dana plesa. Djeca su imala zadatak otplesati njima omiljeni ples - Baby Shark, a roditelji poznati ples proizašao u ovoj situaciji sa corona viruso, - Uh na, na, na. Djeca i roditelji su vrlo rado odradili taj zadatak i otplesali zadane plesove. Obilježili smo i Svjetski dan vatrogasaca gdje smo izrađivali vatrogasno vozilo ok kutija od jaja. Isto tako nismo zaobišli i Majčin dan, te našim mamama izradili prekrasne cvjetne čestitke.

Skupina “Cvjetići“ nastavila je provoditi aktivnosti putem on-line druženja sa djecom i roditeljima. Ovoga puta izdvijit ćemo dvije aktivnosti koje smo provodili u posljednja dva tjedna i koje su privukle pažnju naših malih “Cvjetića“. Kako je došlo vrijeme sadnje cvijeća i raznog bilja, povezali smo to sa Danom planeta Zemlje, kako bismo kod djece razvili svijest o važnosti očuvanja Zemlje. Djeca su s roditeljima posadila ili posijala biljku o kojoj će voditi brigu i promatrati proces rasta. Ovim putem zahvaljujemo roditeljima na suradnji i slikama koje su nam poslali kao povratnu informaciju.

Nastavili smo provoditi naš projekt o bojama, preduvijet za to bio je da dijete svlada klasifikaciju po boji, tj. da ih razlikuje i razvrstava po tom kriteriju. Ponudili smo roditeljima da im izrade razne didaktičke igračke gdje su djeca mogla raznim vještinama klasificirati boje. Ovo je samo dio naših aktivnosti, te se još jednom zahvaljujemo roditeljima na trudu i suradnji, te se nadamo skorom zajedničkom druženju u vrtiću.

Odgojiteljice Željka i Martina

Utorak, 12 Svibanj 2020 15:38

“Slonići“ i modeliranje

Iako su najmlađi, skupina “Slonići“ uspješno provodi svoje aktivnosti od kuće. To ih jako veseli te sve rade pažljivo i s velikim interesom. 

Među mnogim aktivnostima izdvojit ćemo aktivnost modeliranja. Djeca su razvijala finu motoriku šake i prstića oblikovanjem plastelina, tijesta i play doh mase. Zabavili su se radeći oblike rukama (kuglice, gliste, pužiće) i pomoću malih kalupa kojima su utiskivali razne oblike (krugove, srca, medvjediće...), te su valjali, trgali, rezali...

Što su sve uspjeli napraviti pogledajte u foto galeriji.

Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 19:21

Dodatne aktivnosti skupine “Zečići“

Djeca skupine “Zečići“ kroz razne aktivnosti i zadatke koje rješavaju kod kuće - “online“ vrtić, još se uz sve to bave i dodatnim aktivnostima pomažući svojim roditeljima i ispunjavajući svoje dane kod kuće.

Tako su se tu našle razne aktivnosti od ožujka do danas:

- izrada snjegovića

- sviranje violine

- rezanje i sremanje drva za zimu

- piknik s bratom

- jahanje konja na OPG-u svog tate

- šetnja u prirodi

- šišanje - tata mene, ja tatu

- sadnja vrta

- vožnja na quadu i autiću

- slikanje s 3D sličicama

- skakanje na trampolinu

- učenje slova i riječi

- učenje pisanja svog imena

Uz sve zadaće, moramo priznati da su djeca jako zaposlena, aktivna i vrijedna. Ovim putem želimo zahvaliti roditeljima na suradnji, razumijevanju i uspješnoj komunikaciji u ovom teškom razdoblju. Nadamo se skorom druženju, zajedničkom igranju i zvucima veselih osmjeha.

 

Odgojiteljice: Snježana Hajdinović

                     Mateja Zrinski

Petak, 24 Travanj 2020 14:37

Samostalnost u “Kockicama“

Kao i sve druge odgojne skupine, i skupinu “Kockice“ iznenadila je novonastala situacija sa virusom COVID-19. Naglo prekinute vrtićke aktivnosti preselile smo u domove našuh “Kockica“ surađujući sa djecom i roditelja online. 

Znajući da je razvoj samostalnosti vrlo bitan za dječji razvoj, svoje aktivnosti usmjerile smo na praktičnu primjenu istih, za njihovu dob promjerenih aktivnosti. Kako su “Kockice“ savladale samostalnost u obuvanju obuće, oblačenju i skidanju odjeće, te važnosti pranja ruku, pogledajte u foto galeriji.

VELIKO HVALA SVIM RODITELJIMA KOJI SU SE ODAZVALI I PODRŽALI OVAKAV NAČIN RADA!

Četvrtak, 23 Travanj 2020 20:35

“Slonići“ - tako mali, a tako veliki

Povodom cijele novonastale situacije sa korona virusom, i mi najmanji smo se prilagodili načinu rada od kuće. :) Djeca se međusobno mogu vidjeti i biti u online kontaktu sa svojim prijateljima i odgojiteljicama.

Sve aktivnosti odrađujemo i dalje prema našem planu i programu, ali iz dnevnog boravka svakog djeteta. Uz Uskrsne aktivnosti, likovne radove, te boravak u prirodi, trenutno smo se bazirali na samostalnost djeteta, gdje smo kroz mali eksperiment pokazali kako se pravilno uče prati ruke.

Kako “Slonići“ uče važnost toga, pogledajte u galeriji.

ZAHVALJUJEMO SE SVIM RODITELJIMA NA SURADNJI TE SE NADAMO ŠTO BRŽEM POVRATKU U NAŠ VRTIĆ UZ SMIJEH, IGRU I VESELJE!

Četvrtak, 23 Travanj 2020 17:40

“Šapice“ i njihov vrtić od kuće

Skupinu ”Šapice“ je kao i sve ostale vrtićke skupine iznenadila novonastala situacija sa virusom COVID 19. Njihove odgojiteljice Ivana Poturica i Antonela Krišto kao i sva djeca skupine, svoje aktivnosti preselile su u sobu dnevnog boravka. Gotovo svakodnevno organiziramo razne aktivnosti prilagođene razvojnim mogućnostima i sposobnostima djece. U tim aktivnostima aktivno sudjeluju i roditelji. Nešto novo u komunikaciji sa djecom je i video konferencija koju smo također uz pomoć naših roditelja uspjeli uspostaviti i na taj način komunicirati sa djecom. Ovaj način komunikacije djeci daje mogućnost druženja sa svojim prijateljima i odgojiteljicama unutar virtualnog okruženja.

Kao ostale skupine obilježili smo proljeće i Uskrs raznim aktivnostima, a ovaj tjedan smo se orijentirali na aktivnosti vezane za Dan planeta Zemlje. Kroz edukativni crtić djeca su produbila svoja saznanja o planeti i očuvanju okoliša, te napravila prekrasne likovne uratke koristeći i kombinirajući razne likovne tehnike. Ovo su samo neke od aktivnosti koje smo proveli, nove tek slijede. 

Stranica 1 od 3

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Ždralović
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

© 2018 Dječji vrtić RADOST