logo radost
Helena Kovačević

Helena Kovačević

Petak, 22 Svibanj 2020 17:38

Svibanjske aktivnosti Sovica

Pošto smo i u svibnju billi prisiljeni boraviti kod kuće, potrudili smo se i zajedničkim snagama odradili zajedničke aktivnosti uz ponuđene priče, pjesme, recitacije, edukativne materijale i kreativne ideje.

Tako smo obilježili Majčin dan i Dan obitelji, a naučili smo ponešto i o bubamarama, naročito o onoj "Nezadovoljnoj bubamari".

Veliko hvala svim roditeljima koji su bili marljivi i sa svojom djecom proveli ponuđene aktivnosti.

Galeriju dječjih uradaka pogledajte u nastavku.

Četvrtak, 21 Svibanj 2020 15:35

Ježići u aktivnostima kod kuće

Nakon početne prilagodbe na situaciju, organizirali smo život i rad u novim uvjetima. Većina roditelja uspjela se organizirati u okviru svojih obitelji a za sve ostale smo omogućili prihvat djece u vrtiću. I dalje smo roditeljima putem Viber grupe predlagali sadržaje odgojno-obrazovnih aktivnosti koje s djecom mogu raditi kod kuće. Na taj način, vrtićke aktivnosti, razigranost i kreativnost nastojali smo preseliti u kućno okruženje. Predložene aktivnosti: senzorna igra "Pisanje i crtanje po grisu", likovna aktivnost "Cvijet za mamu" povodom Majčinog dana, tjelesna aktivnost "Ubaci lopticu", istraživalačke aktivnosti "Složi na boju", "Nizanje komadića slamki" te "Izrada oglica, narukvica, kruna za glavu" i sl. Navedene aktivnosti bile su izvor ideja za zabavno i korisno vrijeme provedeno kod kuće te su osmišljene s ciljem poticanja razvoja djece u svim razvojnim područjima.

Hvala roditeljima na sudjelovanju u novom načinu rada, trudu i suradnji!

Odgojiteljice: Ivana i Helena

S nestrpljenjem čekamo povratak u naš vrtić :-)

Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020 17:17

Pužići u svibnju

Što rade djeca skupine Pužići ovih dana? Četvero njih je u vrtiću sa tetom Jelom, a mi ostali i dalje održavamo komunikaciju preko interneta.

Naučili smo kako čuvati roditelje da nam duže traju, čestitali Majčin dan, nismo zaboravili ni prijatelje koji slave rođendane.

Većina Pužića savladava nove vještine kao što je vožnja rolama. Naučili smo i kako se gusjenice pretvaraju u predivne leptire. Naša djeca kod kuće jako paze na higijenu zubi pa vas i o tome obavještavaju. Nismo zaboravili ni na higijenu ruku i zubi o čemu nas roditelji naših Pužića redovito obavještavaju.

Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020 07:43

On-line aktivnosti u odgojnoj skupini Tratinčice

U cilju nastavka rada s djecom i roditeljima navedene skupine, svakodnevno se pripremaju i nude im se razni edukativni i zabavni sadržaji. Budući da u skupini ima i predškolaraca, nastavljene su i pripreme za školu u vidu aktivnosti "Slovo-slog-riječ".

Motoričke aktivnosti koje su preduvijet sveukupnog dječjeg zdravlja i razvoja, djeca su kod svojih kuća provodila kroz razne oblike "kućnih" poligona i pomoću kućnih rekvizita, odnosno od njima dostupnih materijala. Majčin dan i Međunarodni dan obitelji djeca su obilježila izradom čestitki i likovnim radovima. Upoznavala su i livadske životinje kroz razne kvalitetne video materijale i audio zapise slikovnica i dječjih pjesama, te rješavajući radne listove za razvoj grafomotoričkih i predmatematičkih vještina.

Dječji crteži, radovi te video zapisi prema predloženim temama kao i fotografije spontanih dječjih aktivnosti kod kuće koje roditelji povratno šalju na zajednički komunikacijski kanal, pokazatelj su spremnosti, truda i veselja u ovom zajedničkom načinu rada.

Odgojiteljice: Đurđica i Mirjana

Četvrtak, 30 Travanj 2020 17:26

SOVICE I "VRTIĆ OD KUĆE"

Skupina Sovice ove pedagoške godine uključena je u projekt "Škole za Afriku". Kako nas je ova izvanredna situacija primorala na ostanak kod kuće, uspješno smo s roditeljima uz zajedničku suradnju nastavili aktivnosti vezane za Afriku kroz online vrtić. Naime, odlučili smo za vrijeme dok smo kod kuće učiti o afričkim životinjama. Uz ponuđene aktivnosti i kreativne ideje (kroz sva područja), djeca i roditelji su se odlično snašli i svaki novi zadatak iščekuju s velikim veseljem i uspješno ga odrađuju.

Hvala djeci i roditeljima na suradnji, radu i trudu i nadamo se što bržem povratku u naš vrtić.

Utorak, 28 Travanj 2020 17:10

JEŽIĆI- vrtić na daljinu

Iako je zbog izvanredne situacije rad vrtića privremeno obustavljen te nije moguće realizirati redoviti odgojno-obrazovni rad, interakcije s djecom i roditeljima kontinuirano održavamo "na daljinu". U ovom svima teškom i neizvjesnom razdoblju nastojimo jedni drugima biti podrška. Imajući na umu kako djetetove razvojne potrebe za aktivnošću, igrom, istraživanjem, izražavanjem i raznovrsnom stimulacijom ne prestaju. Stoga s roditeljima putem mobilne aplikacije međusobno razmjenjujemo ideje za aktivnosti s djecom, informacije, savjete i drugo. Pripremali smo za roditelje različite aktivnosti kako bi im pomogli da ove dane što ljepše i kvalitetnije provedu sa svojom djecom. Prema fotografijama koje smo povratno dobili vidljivo je da naši Ježići najviše uživaju u likovnom izražavanju- otisak sa krumpirom, izrada šarenih duga i veselih gusjenica. Zajedničkom kreativnošću djece i roditelja nastajale su zabavne motoričke aktivnosti s materijalima iz kućnog okruženja- igra s balonima i improvizirani motorički poligon sa preprekama.

Hvala roditeljima na sudjelovanju u novom načinu rada, trudu i suradnji!

Jedva čekamo da se opet vidimo i nadoknadimo propušteno :-)

Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 10:09

Pužići u vrijeme korone

Skupina Pužići zajedno sa svojim roditeljima i odgojiteljicama brzo se prilagodila novonastaloj situaciji. Aktivnosti su preseljene u domove. Naše prve aktivnosti započinjemo sa akcijom "Duga", nakon toga krećemo sa aktivnostima vezanim za Uskrs. Roditelji su pokazali maštovitost u aktivnostima pa su nam djeca pokazala svoje poligone za vježbanje i kako su vrijedni u kućanskim poslovima npr. izrada rezanaca. Nismo zaboravili ni rođendane djece u skupini te smo im poslali virtualnu čestitku.  Pokazali smo kako nam je stalo do našeg planeta Zemlje i kako se povezujemo s njom. Posadili smo biljke, boravili u prirodi (sukladno s preporukama CZ), grlili drveće, pjevali pjesmice, crtali, modelirali, glumili... Naravno, i dalje nastavljamo s aktivnostima željno iščekujući povratak u naš vrtić.

Ponedjeljak, 30 Ožujak 2020 08:09

COVI SLIKOVNICA

Izrađena je kratka slikovnica za djecu od 2-7 godina s ciljem da pomogne djeci da shvate što je korona virus. Slikovnica je poziv obiteljima da razgovaraju o čitavom rasponu emocija koje proizlaze iz trenutne situacije. Važno je napomenuti da ova slikovnica ne želi biti izvor znanstvenih informacija već alat koji se temelji na mašti.

Preuzmite slikovnicu, ispišite ju kako bi djeca mogla po njoj crtati.

Važno nam je da se naša djeca osjećaju sigurno.

 

Četvrtak, 20 Veljača 2020 12:22

ŠTRUMPFOVI U CIRKUSU

U ovo pokladno vrijeme maškara, zabave i smijeha odgajateljice su Štrumpfovima u njihovoj sobi dnevnog boravka priredile pravi cirkus. Dočekao ih je klaun koji ih je zanimljivim trikovima uveo u cirkuske aktivnosti i igre. Djeci se jako svidio cirkuski zoo prepun raznih životinja kao i igre u zoo centru. Likovne aktivnosti bile su prepune novih likovnih tehnika u kojima su se svi okušali. Najveću pozornost djeci su privukle igre gađanja i bušenja balona. Svi uživaju u hodanju preko grede s krokodilima, provlačenju kroz vatrene obruče, šarenilu i zabavi koju ovaj cirkus nudi.

Četvrtak, 06 Veljača 2020 13:04

UPOZNAJMO TIJELO ČOVJEKA

Svaki liječnik koji želi pomagati ljudima mora dobro poznavati ljudsko tijelo. Zato su se i mali Štrumpf-liječnici počeli baviti istraživanjem i upoznavanjem dijelova tijela. Najprije smo istražili kostur čovjeka koji nam pomaže da stojimo i hodamo. Proučavali smo literaturu, izradili plakat s kostima ali i veliki kostur od papirnatih rola. Nakon kostura istražili smo i unutarnje organe, a u tome nam je pomogla i naša medicinska voditeljica. Donijela nam je anatomsku lutku kako bi mogli proučavati organe. Sve ovo djeci je jako zanimljivo i vesele se narednim aktivnostima.

Stranica 1 od 3

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Ždralović
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

© 2018 Dječji vrtić RADOST