logo radost
Subota, 01 Travanj 2023 15:03

Projekt “Jež“ u “Zečićima“

Napisao/la

Kroz projekt JEŽ, koji je proizašao iz interpretacije slikovnice “Kako zagrliti ježa“, djeca skupine “Zečići“ sudjelovala su u nizu različitih aktivnosti na tu temu. Tako su pogledali dokumentarni film o ježu i napravili plakat “Što znamo o ježu?“, igrali razne stolno-manipulativne igre, usvoji novu pjesmicu “Jež“, izrađivali stripove o ježu, a i upoznali su jednoga živoga ježa kojega su spasili s prometnice, nahranili i pustili u prirodu na sigurno.

Srijeda, 29 Ožujak 2023 16:18

Scenska lutka od kuhače

Napisao/la

Povodom Svjetskog dana kazališta koji se obilježavao 27. ožujka, održana je radionica za djecu i roditelje skupine “Cvjetići“. Izrađivali smo scenske lutke od drvenih kuhača i neoblikovanog materijala na temu Afrike. Kako je prošlo naše kreativno druženje i rezultate truda “malih i velikih Cvjetića“ pogledajte u galeriji. Našim dragim roditeljima zahvaljujemo na suradnji!

Petak, 24 Ožujak 2023 17:44

IZLET U KRAŠOGRAD

Napisao/la

Kao destinaciju za izlet odgojnih skupina ''Kapljice'' i ''Ježići'', izabrali smo ''Ekopark  Krašograd''. U prekrasnom okruženju seoske idile proveli smo razne aktivnosti na otvorenom ( mehanička mužnja krave, igra s tijestom, natjecanje na poligonu,natjecanje u bacanju obruča, trampolin, napuhanci). Naučili smo ponešto novo od malog zološkog vrta s košutama, konjima, magarcima, kozama i ovcama. Vožnja  ''Kraš Express'' vlakićem po imanju rashladila nas je te smo uvidjeli koliko je zapravo velik i prekrasan Krašograd.

Odgojiteljice skupina ''Kapljice''  i ''Ježići''
Srijeda, 22 Ožujak 2023 16:19

Nagrada za “Cvjetiće“

Napisao/la

Pobjednike manifestacije "Maske do daske" u kategoriji vrtićkog uzrasta, skupinu "Cvjetići", Turistička zajednica grada Novske je nagradila bonom u vrijednosti 100 €. Bon smo iskoristili za kupovinu nove didaktike za skupinu kojom su nas danas razveselile  ravnateljica TZ Grada Novske Marija Kos Šaka, te djelatnice Milijana Dižep Margetić i Elena Šoronda. Zahvaljujemo našim gošćama na prekrasnom iznenađenju!

Danas, na prvi dan proljeća, a ujedno i na Dan darovitih u šarenim čarapama pridružili smo  se obilježavanju Svjetskog dana osoba sa sindromom Down. Šarene čarape imaju za cilj upozoriti na poteškoće osoba s Downovim sindromom i potaknuti poboljšanje njihovog položaja u društvu. 

 
Skupina Kapljice
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 16:59

''MOJ TATA I JA''

Napisao/la

Dan očeva u skupini ''Štrumpfovi'' obilježen je na malo drugačiji način. Djeca i njihovi očevi u petak poslijepodne okupili su se u vrtiću na zajedničkom druženju i radionici. Izrađivali su okvire za svoje zajedničke fotografije. Djeca su bila jako vesela i ponosna što su se i očevi uključili u naše vrtićke aktivnosti, a oni su pokazali svoju veliku kreativnost .

Puno hvala svima koji su se odazvali na radionicu. 
Srijeda, 08 Ožujak 2023 17:22

Svjetski dan matematike u “Kockicama“

Napisao/la

Djeca starije odgojne skupine ”Kockice“ raznim matematičkim igrama obilježila su Svjetski dan matematike. Kroz razne zanimljive aktivnosti djeci se na jednostavan i zabavan način približio svijet brojeva koji će im pomoći lakše savladavanje predmatematičkih vještina. Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji fotografija.

 

Priča o jednom malom, nestašnom pingvinu potaknula je interes “Cvjetića“ za tu polarnu životinju. Osim važnosti prijateljstva i uvažavanja različitosti naučili su da pingvini žive samo na Južnom polu, ali i u Južnoj Africi. Također smo iz priče saznali jedan od načina kako se led može topiti, te je svako dijete imalo priliku spasiti svog pingvina iz leda smišljajući vlastitu strategiju. Djeca su se izražavala kroz likovne i dramske aktivnosti, a veliki interes je bio za društvene igre za koje su koristili pingvine koje su spasili iz leda, te stolno-manipulative i matematičke igre. Pošto zima ove godine nije bila darežljiva snijegom napravili smo ga sami. Neke od naših zimskih aktivnosti pogledajte u galeriji.

Tijekom pripreme za predstavljanje trećeg prsta ''Ja i moj vrtić'', djeca iz odgojne skupine ''Ježići'' odšetali su do područnih vrtića: IOJ Stribor i Pastoralni centar. Nakon posjeta izradili smo i oslikali makete oba vrtića te plakate sa tlocrtima unutarnjeg uređenja i nazivima skupina kojeg su nam izradili naši prijatelji iz područnih objakata. Nakon šetnje područnim objektima prošetali smo i kroz naš centralni vrtić ''Radost'' i u svakoj skupini dobili na dar štapnu lutku - predstavnika pojedine odgojne skupine. U suradnji sa zdravstvenom voditeljicom i glavnom kuharicom sudjelovali smo u izradi tjednog jelovnika. Za potrebe javljanja i predstavljanja našeg vrtića osmislili smo novu recitaciju ''Naš vrtić'' te pjevali vrtićku himnu. Kako bismo što bolje prikazali naš vrtić snimili smo ga iz zraka te prikazali jedan kratak video.

U prilogu se nalazi Obavijest o pregledu djece prije upisa u I. razred i upisu djece u I. razred za školsku godinu 2022./2023.

Stranica 1 od 54

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika prof.
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Marijan, bacc. ms.
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

LOGOPEDINJA
Monika Karlović, mag. log.
logoped@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

- Izjava o pristupačnosti