logo radost
Petak, 05 Travanj 2019 10:33

ŠTRUMPFOVI KAO TURISTI

Napisao/la

Kako bi što bolje upoznali grad i njegove znamenitosti  "Štrumpfovi" su odlučili postati turisti u gradu Novskoj. Ideja je proizašla iz projekta "Say hello to the world" kojemu je cilj povezati djecu diljem svijeta, a gdje više možemo saznati o gradu nego u Turističkoj zajednici grada. Djelatnice turističkog ureda su nas upoznale sa aktivnostima koje organiziraju, znamentostima te informacijama koje su obilježile povijest našeg grada.

Tako smo saznali da se Novska nekada spominjala kao Belina. U vrijeme kada su dolazili turci na području grada se nalazila utvrda koja se zvala Novi grad po kojoj je grad dobio današnje ime. Važno je spomenuti i devastirani hotel Knopp, začetnik kino projekcije, knjižnice sa čitaonicom te vatrogasnog društva u gradu, koji i dan danas djeluju samo na drugim lokacijama. Naime, hotel je izgradila obitelj Knopp iz Osijeka po kojoj je hotel dobio ime. Puž Ogrc je okamina koja je pronađena samo na našem području a ostatak je iz Panonskog mora.

Nakon zanimljivog razgovora obišli smo nekoliko značajnih lokacija u gradu. Pri povratku u vrtić oformili smo turističku agenciju u sobi dnevnog boravka u kojoj se izmjenjuju turistički vodiči i ostalu djecu poučavaju o gradu Novska.

Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Travanj 2019 10:57

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Ždralović
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

© 2018 Dječji vrtić RADOST