logo radost
Četvrtak, 26 Travanj 2018 11:57

ZELENA ČISTKA U VRTIĆU

Napisao/la
Zelena čistka Zelena čistka

Kao i svake godine tako i ove, složili smo male ruke

i napravili veliki posao bez pol muke.

Dana 23. travnja 2018. godine Dječji vrtić "Radost" novska je organizirao akciju Zelenu čistka u centralnom vrtiću u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje. Prije same čistke djeca su sa svojim odgojiteljima obilježila veliki dan u svojim skupinama kroz aktivnosti koje su bile prilagođene uzrastu. Akcija je prvi put djelovala 2008. godine u državi Estoniji iz građanske inicijative "Let's do it!" (Učinimo to!). Kasnije se proširila na susjedne države i druge države Eurupe, te je Hrvatska svoju prvu čistku provela 21. travnja 2012. godine.

Čistka je dan kada se ujedinjujemo i cijeli svijet jedan dan čisti odnosno zbrinjava divlja odlagališta smeća. Kako bi sudjelovali ovom danu i mi svakem godine organiziramo aktivnosti koje su prilagođene djeci. Naime, u dvorištu vrtića se čistio senzo-motorni poligon koji će ponovno biti obnovljen, sadile su se voćke i autohtono cvijeće, obnovio se začinski vrt i presložio komposter. Zbog sigurnosti djece nismo čistili divlja odlagališta, ali djecu smo i na ovaj način osvjestili o potrebi pravilnog zbrinjavanja otpada.

Kako i područni objekt ne bi bio zakinut rada, organizirana je velika radna akcija 24. travnja u popodnevnim satima. U radnoj akciji su sudjelovali roditelji, odgojitelji, spremačice i djeca. Rekonstruiralo se dvorište i prilaz vrtiću. Dvorište je obnovljeno hranjivom zemljom, posađeno je cvijeće, uklonjen šljunak i kamenje, te je napravljena velika košara ispunjena raznolikim cvijećem.

Zadovoljno smo oprali ruke na kraju ovog našeg rada,

ali i sutra ćemo ih uprljati, to vam obećavamo sada.

Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Travanj 2018 10:40

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Ždralović
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

© 2018 Dječji vrtić RADOST